Over Bas Kremer & Erik Wegewijs

Bedenkers van Special Forces at Work

Over Bas Kremer & Erik Wegewijs

"Pas als de mens in balans is, kan de professional excelleren".

Dat is de persoonlijke opvatting en drijfveer van Bas Kremer en Erik Wegewijs en de reden dat zij samen zijn gestart

met de online training "Special Forces at Work".


Lees op deze pagina meer over hun achtergrond, ervaring en drijfveren!

Over Bas & Erik

Over Bas

Opgevoed door zijn ouders in de Achterhoek en gevormd door ‘de mannen van stavast’ in de krijgsmacht. Een week na zijn 17e verjaardag, trekt hij zijn camouflagepak aan, niet wetende dat hij deze pas 20 jaar later uit zou doen. 


Hij haalt zijn rode baret en 4 ,5 jaar later zijn groene. Hij leeft het commandoschap ten volle en valt telkens met zijn neus in de boter als het gaat om uitdagende missies en speciale operaties. Hij wordt para- en commandoinstructeur en leert de fijne kneepjes van het ‘vormen’ van cursisten. Hij bevredigt zijn intellectuele honger, wordt vervolgens toegepast arbeid- & organisatiepsycholoog, gedragskundige, trainer in  mentale kracht en verdiept zich onophoudelijk in alles wat met ‘human performance’ te maken heeft.


Dit doet hij vanuit de ervaring dat mensen zoveel meer kunnen dan dat ze doorgaans laten zien en vanuit de urgente behoefte om te kunnen antwoorden op de vraag: “Hoe kunnen deze ogenschijnlijke ‘speciale krachten’ in mensen worden geactiveerd?


Bas is nu ondernemer, spreker en presentator, met als missie om zoveel mogelijk mensen te helpen om hun potentie te bereiken en daarmee hun kwaliteit van leven te verbeteren.


“Speciale krachten zijn immers niet voorbehouden aan Special Forces, maar dienen iedereen”


Persoonlijke missie:

"Het vergroten van het welzijn van zoveel mogelijk mensen, door het behapbaar en toegankelijk maken van fundamentele kennis, inspirerende inzichten en praktische vaardigheden ten aanzien van 'human performance'."


Meer info: www.baskremer.nl


Over Erik

Geboren en getogen in Swifterbant, met handen en voeten in de klei. Tot op de dag van vandaag, heeft dit invloed op wat hij denkt, zegt en doet. Principes als gelijkwaardigheid, diversiteit, samenwerking en eenvoud lopen als een rode draad door zijn leven.


Op 19 jarige leeftijd begon zijn avontuur binnen de wereld van de Special Forces van het Korps Commandotroepen. Eerst vanuit nieuwsgierigheid naar de grenzen van lichaam en geest, maar al snel vanuit de passie voor het werk, de teamgeest, de broederschap en de persoonlijke ontwikkeling. Deze periode van meer dan 25 jaar waarvan hij 20 jaar zelf  leiding gaf, beschouwt Erik Wegewijs als de tweede belangrijke vormingsperiode in zijn leven.


Erik streeft ernaar om zo veel mogelijk op zijn innerlijke kompas te vertrouwen en op basis hiervan keuzes te maken. Soms onverwachts en afwijkend, maar altijd vanuit passie waarbij hij zo dicht mogelijk bij zichzelf blijft. Dit leidde er ook toe dat hij in 2021 volledig tegen de stroom in en ondanks de onzekere corona tijd, Defensie verliet en ondernemer werd. “Als je anderen wilt inspireren en wilt motiveren om lef te tonen en het stuur in eigen handen te nemen, zul je het ook moeten voorleven”


Persoonlijke missie:

'Alle relevante kennis en ervaring die ik in mijn hoofd heb, wil ik zo breed mogelijk verspreiden op een manier die voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk is.

Dit varieert van leiderschap en het juiste klimaat op de werkvloer, persoonlijke fysieke en mentale vitaliteit tot maatschappelijke weerbaarheid in onze samenleving.


Mensen inspireren, het leven overzichtelijker maken en zorgen dat ze positiever en zelfverzekerder in het leven staan en beter in staat zijn om keuzes te maken zijn daarbij mijn belangrijkste doelstellingen en ook voorwaarden om te doen wat ik doe'.


Meer info: www.erikwegewijs.nl


Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Talpa
"Erik is een heel prettige spreker met charisma. De collega's bleven geboeid. Hij weet goed te vertellen, zijn visie over te brengen en je blijft van begin tot het einde geboeid. Veel collega's hadden nog meer willen horen. Kortom, erg positieve geluiden! Maakt ook een mooie vertaling naar de praktijk: wat neem je mee en wat kun je morgen al doen."

Maurice Hoogendoorn, Comback Coach

“Bas Kremer, het beste om te omschrijven als Viking met een hart. Hij kan iets zeggen zonder het te zeggen. Weet op het juiste moment radicaal eerlijk en daarmee functioneel te penetreren. Je het inzicht geven en ervaren dat er meer in je zit. De opvolgende feedback en het eerlijke gesprek over wat er met je gebeurt, stelt je in staat om te groeien. Indrukwekkend hoe hij komt opdagen en doet wat nodig is. Een unieke ervaring die ik iedereen gun.”
BasicFit
"De lezing die Erik gegeven heeft bij Basis-fit was afgestemd op het publiek, een grote groep (200 personen) van (jong-)volwassenen die allemaal een leidinggevende functie bekleden. Erik voelt goed aan wat de behoefte is van het publiek en weet hier ter plekke op te anticiperen. Hij neemt je mee langs zijn carrièrepad en verbindt hier elementen aan die te maken hebben met leidinggeven; zelfreflectie, samenwerking, bewuste keuzes maken, moed tonen, je eigen invloed etc. Zijn levensverhaal en ervaringen bij Special Forces zijn indrukwekkend en de lezing werd als heel inspirerend ervaren door het publiek. Het verhaal wordt ondersteund door beelden en video('s). Hij gaf concrete handvatten en tips mee die makkelijk toepasbaar zijn op de werkvloer, ongeacht in welke branche je werkt. Tot slot nam hij de tijd en ruimte om aan het einde vragen te beantwoorden wat als heel plezierig werd ervaren. Een aanrader!"
Sint Lucas - Vakschool voor Creatief Talent
"Bas weet als authentieke inspirator vol verhalen die hij naadloos in zijn collegetour verweeft, een zaal vol studenten stil te krijgen. Zijn losse maar duidelijke uitleg over autonomie en bewustzijn geeft iedereen handvatten om zich te beseffen dat de eerste stap voorwaarts altijd bij jezelf ligt om je uiteindelijke doel te bereiken en dat de weg ernaartoe minstens even belangrijk is. Veerkracht van de mens is een tool om in balans te blijven. Hij weet als geen ander uit te leggen dat het gemakkelijker is om je mindset te veranderen dan de wereld die je om je heen ervaart. Hele wijze lessen voor onze studenten."